Diensten

Chirurgie

Op de praktijk worden met zorgvuldigheid verschillende chirurgische ingrepen uitgevoerd. De operatie kan zowel preventief, diagnostisch als therapeutisch zijn. Zo moeten wij soms bij vrouwelijke dieren de eierstokken (met/zonder baarmoeder) en bij mannelijke dieren de testikels verwijderen ter preventie van o.a. de voortplanting.

Het nemen van een biopt van bijvoorbeeld de darm zorgt dan weer dat we tot de diagnose van een bepaald ziektebeeld kunnen komen. Tot slot moeten soms lelijke vechtwonden gehecht worden, vreemde voorwerpen uit het darmstelsel gehaald worden of worden enkele tanden getrokken. Dit zijn enkele voorbeelden van operaties die therapeutisch kunnen zijn.

Consultatie

U kunt in de consultatieruimte terecht voor advies en verzorging van uw huisdier. De consultatieruimte is uitgerust met een onderzoekstafel, weegschaal, ruime voorraadkasten, een koelkast voor de vaccins, onderzoeksmicroscoop en de nodige instrumenten en medicatie om een kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen bieden. Dankzij de ruime voorraad diergeneesmiddelen kunnen wij u meteen de nodige medicatie voor uw huisdier meegeven. Ook de meest frequent gebruikte dieetvoeding is meestal in voorraad.

Homeopathie

Naast de talloze positieve effecten bij lichamelijke klachten, wordt homeopathie ook steeds vaker met succes toegepast voor gedragsproblemen bij diverse dieren. Het stimuleert het immuunsysteem, het zelfgenezende vermogen van het lichaam en herstelt zo de balans waardoor de ziekte verdwijnt.

Huisbezoeken

Een dierenarts aan huis kan makkelijk zijn, als u geen vervoer hebt en/of slecht ter been bent. Maar ook voor mensen met weinig tijd, kan het een uitkomst bieden. U kunt ons ook in geval van spoed steeds bereiken. Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen!

Radio- en echografie

Met behulp van echografie krijgen wij een inwendig beeld van het lichaam, zodat de zones waar er zich een probleem situeert beter kunnen bekeken worden (nieren, baarmoeder, lever of prostaat). Bij een RX- of röntgenonderzoek wordt gebruikt gemaakt van X-stralen om delen van het skelet beter te bekijken. Via de RX-foto kunnen wij vervolgens de aard, grootte en plaats van een afwijking vaststellen.