Team


Dierenarts Nele Steegen

Nele studeerde af aan de Universiteit van Gent in 1998 en ging hierna aan het werk in de praktijk. Na enkele tijdelijke jobs, startte ze een praktijk voor gezelschapsdieren in het mooie Borgloon. In 2005 werd een praktijkruimte bijgebouwd om alle patiënten optimaal te kunnen verzorgen. Om zich nog verder te specialiseren volgde ze de opleiding Vakdierenarts Kleine Huisdieren, een driejarige vervolgopleiding aan de Universiteit van Gent. Ook volgt ze regelmatig bijscholingen en congressen om up-to-date te blijven van de meest recente ontwikkelingen en nieuwigheden. Daarnaast heeft Nele zich ook toegelegd op complementaire diergeneeskunde, met name unitaire homeopathie en acupunctuur. De klassieke en de complementaire diergeneeskunde vullen elkaar perfect aan om uw huisdier zo lang mogelijk gezond te houden.

Dierenarts Wouter Germis

Wouter Germis studeerde eveneens in 1998 af als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Hij startte de praktijk mee op en nam de grote huisdieren voor zijn rekening. Sinds 2014 heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in de privé-sector. Wouter is de deskundige partner en helpende hand tijdens operaties en bijkomende onderzoeken van de patiënten.

Rondleiding


Wachtzaal

Aangezien wij enkel op afspraak werken, hoeft u nooit lang te wachten. Indien dit toch het geval zou zijn, vindt u in onze wachtzaal allerhande nuttige informatie over uw huisdier. Indien u ons wil bereiken of een afspraak wenst te maken, kan dit via onze contactpagina.

Consultatieruimte

De consultatieruimte wordt niet alleen gebruikt voor consultaties maar doet ook dienst als operatiekamer en er kunnen verder ook echo’s en radiografieën genomen worden.

Echografie

Met behulp van echografie krijgen wij een inwendig beeld van het lichaam, zodat de zones waar er zich een probleem situeert beter kunnen bekeken worden (nieren, baarmoeder, lever of prostaat).

Hospitalisatie

In deze ruimte kunnen de dieren rustig ontwaken na een operatie of kunnen ze verblijven wanneer ze te ziek zijn om thuis te blijven. Bovendien beschikt deze ruimte over een apart verwarmingssysteem zodat onze patiënten het altijd warm hebben.

Radiografie

Bij een RX- of röntgenonderzoek wordt gebruikt gemaakt van X-stralen om delen van het skelet beter te bekijken. Via de RX-foto kunnen wij vervolgens de aard, grootte en plaats van een afwijking vaststellen.

Voeding

In onze praktijk kunt u ook terecht voor het afhalen van uw gespecialiseerde voeding voor uw huisdier.